به گزارش شهرآرانیوز، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد در همایش حکمرانی مردمی در گفتمان عدالت و جمهوریت که در دانشگاه تهران برگزارشد، گفت: ما در پایان دهه ۱۳۹۰ به موقعیتی رسیده بودیم که در این موقعیت بسیاری از مناسبات دولتی و عمومی که گمان میشد انها میتوانند گره گشای اقتصادی باشند تقریبا غیر استفاده شده بودند. دولت سیزدهم در شرایطی که بر سر کار امد نوع نگاه و انتخاب مدیران خود را سعی کرد طوری انجام دهد که خارج از کلونیهای سابق اقتصادی بود. یعنی کشور دوباره گرفتار همان مسیرهای طی شده، نشود و نگاههای نوعی به اقتصاد وارد شود.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه، اگر همچنان قصد بر این بود که درگیر منفعتهای سابق اقتصادی باشیم همان وضعیت اقتصاد نفتی ضربهپذیر سابق روبهروی ما بود، گفت: غیر از ۶ماه اول که قصد ما ایجاد ثبات در اقتصاد کلان بود و باید اقتصاد کنترل میشد و نوعی مقدمهساز حرکات بعدی بود قصد اصلی ما تغییر مسیر اقتصاد بود تا گروههای ذی نفعی که سالها از این مناسبات سود بردند را تغییر دهیم حتی یکی از این افرادی که بسیار از این مناسبات بهره برده بود به ما میگفت، شما نمیتوانید ارز ترجیحی را بردارید مگر "الکی" است که ما این همه تلاش کردیم برای این موضوع شما بیایید و آن را بردارید؟
وی در پاسخ به این سوال که طرح مالیات بر عایدی سرمایه به کجا رسید؟، پاسخ داد: در خصوص مالیات، احکام فعلی که در قانون هست در حال اجرا است، اما در خصوص مالیات عایدی بر سرمایه ما طبق قانون اساسی نمیتوانیم در دولت قانونی بزاریم و باید مجلس وارد شود، اتفاقی که الان افتاده این است که ما در دولت پیگیر هستیم که این اتفاق بیوفتد و زودتر مجلس به ما تکلیف کند که مقدمات مالیات عایدی بر سرمایه را جلو ببریم و از شخص دکتر قالیباف رئیس مجلس، خواستم که این موضوع را زودتر به صحن بیاورد و این پایه مالیاتی زودتر محقق شود.